Mallorca stjärntur

Upptäck öns bevarade charm

Nivå: 

Nivå 3

8
dagar

45
∅ km per dag

Det finns ännu, det andra Mallorca. Pittoreska, stilla vikar med turkosblå vatten och fin, vit sand. En färg- och formfestival, med dofter av blommande ängar längs oändliga mandelträd. Kloster och pilgrimskyrkor; slott, mystiska flowstone-grottor och romantiska lantgods i solen – juveler i det orörda inlandet långt ifrån turismens massor. Slätterna och de böljande kullarna i inlandet och dess östra kust erbjuder ett utmärkt klimat och är ideala för cykelturer. På vägen kommer du cykla förbi små sandiga vikar och klippor som är täckta med granar, gamla väderkvarnar, olivlundar och mandelträd.

RESAN

Dag 1: Egen resa till Playa de Palma

Den populära semesterorten ligger inte långt från shopping och stadsliv i Palma och är en bra utgångspunkt för din cykelsemester. Strandpromenaden, som sträcker sig längs med hela stranden, är på vissa ställen upp till 100 meter bred, vilket gör att det finns gott om plats för alla som vill sola och bada. Övernattning i Playa de Palma. 

Dag 2: Playa de Palma - Colònia Sant Jordi ca. 55 km 

Dagen börjar med en personlig briefing och cykelutdelning. Sedan, efter en kort bussresa, kommer du till Colònia med dess sandstränder och kristallklara vatten. Du cyklar längs med  Llevants saltfält och saltsjöar. Klassiska väderkvarnar radar vägen till Capocorp Vell, cyklopens rike (kvarlämningar från de inhemska boningarna). Därifrån är du snart tillbaka på ditt hotell. 

Dag 3: Cykla till öns center Sineu ca. 55 km

På morgonen åker du med buss till Sineu. Den lilla staden ligger på öns mitt och är väl känt för sitt gyllene lejon som stolt vakar över staden från församlingskyrkan. Efteråt cyklar du utför vackra vägar, genom orörd natur och små byar tillbaka till hotellet.  

Cykling på Mallorca

Dag 4: Tur till Llucmajor det heliga berget i Randa ca. 70 - 95 km

Först cyklar du till Cap Blanc varifrån du kommer ha en fantastisk sjöutsikt. Därifrån fortsätter du din resa på vackra cykelvägar mot öns center. I Llucmajor kan du ta rast på Cafe Colon som grundades 1928. I Mallorca är staden välkänd för sin skotillverkning och det är även platsen där Mallorcas monarki officiellt upplöstes. Sportiga cyklister kan välja att cykla uppför det heliga berget Randa. Dessa 25 extra km kräver dock viss uthållighet. Efteråt är du snart tillbaka på ditt hotell.

Dag 5: Inca ca. 50 km

På morgonen tar du bussen till Inca, läderproduktionens stad. Vi rekommenderar att du besöker några av de många butikerna. Dagens resa är full av kontraster. Vägen börjar genom det lantliga inlandet och dess sömniga byar. När du nått kusten vaknar dock ön till liv och vägen tar dig delvis längs playan tillbaka till ditt hotel.

Dag 6: Vilodag och Palma-Akvariet

Idag är ingen cykeltur planerad. Så du har god tid att njuta av playan med sina otaliga mil sandstränder. En frestelse är de hemmagjorda pannkakorna på något av kaféerna (ingår). Efter detta mål kan du besöka det imponerande Palma-Akvariet (ingår). Här kan du beundra över 8000 arter flora och fauna i 55 akvarier med sammanlagt 5 miljoner liter saltvatten.

Dag 7: Palma ca. 25 km

Du cyklar på den vackra cykelvägen längs kusten till öns huvudstad. Där kommer du ha möjlighet att delta i en guidad vandring genom den intressanta gamla staden. På vägen tillbaka till hotellet cyklar du återigen längs kusten.

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din Mallorca stjärntur. Vi bokar gärna extradagar åt dig.