Cykelresor i Frankrike

Frankrike lockar varje år runt 80 miljoner turister, vilket gör landet till världens populäraste turistdestination. Turisterna lockas av städer av stort kulturellt intresse, bad- och skidorter, idylliska landskap, världsmetropolen Paris och inte minst den goda maten. Och att cykla mellan vingårdar i Frankrike är den ultimata semestern för den som vill röra på sig men ändå njuta av livet. Man behöver inte vara speciellt vältränad för att cykelsemestra i Frankrike. I exempelvis södra Bourgogne-regionen i hjärtat av Frankrike med sitt böljande landskap och sina otaliga små vingårdar kan du uppleva växelspelet mellan vackra landskap och unika kulturskatter. Vingårdar finns det gott om i Frankrike, och ofta får man komma in och provsmaka. 

Bonjour et bienvenue en France! I Frankrike konkurrerar rik kultur, tradition och historia med den fantastiska landsbygden om din uppmärksamhet. Din cykelsemester förgylls också av Frankrikes förstklassiga mat och viner. Vinet och maten är välkänt internationellt, för att inte glömma att champagne produceras här. Under din cykelsemester i detta gourméernas land kommer du inte bara njuta av cykelturerna men även maten längs med vägen.

Sagolika slott väntar längs Loire. Dessa drömlika byggnader, resta av tidens mästare, är ren skönhet. Inspireras av tornen, topparna och bågarna som skimrar i solnedgången. Loire-dalens enkla, rustika charm står i perfekt kontrast till dessa magnifika byggnader. Denna romantiska tur längs Loire har visat sig otroligt populär bland våra gäster i många år!

Södra Frankrike väntar med dess lila lavendelfält, vita hästar och sömniga små byar som tycks ha stått stilla i tiden. Längs “Canal du Midi” genom Provence och Camargue: en cykelsemester genom södra Frankrike är ren avkoppling! På cykel har du tid att lära känna landet och dess folk i din egen takt. Kulturella höjdpunkter som bron i Avignon eller den romantiska akvedukten i Pont-du-Gard är näst intill sekundära sevärdheter i denna absolut bedårande landsbygd.

Alsace har en mer begrundande omgivning. I de små byarna här finns gator med korsvirkeshus, och däremellan till synes ändlösa rader vinstockar. Och där det finns vin finns även andra lockelser: lökflarn, surkål och rekorderliga ostar är de kulinariska höjdpunkterna på denna cykelsemester i östra Frankrike.

Vid sidan av de bäst säljande och klassiska turerna har vi några överraskningar i Frankrike också. Vad sägs om en semester som tar dig från en av Europeas metropoler till en annan? På cykel från Paris till London får du utforska de hippaste städerna i Europa och början och slutet på din semester i Frankrike och England. Däremellan finns norra Frankrikes och södra Englands överväldigande landskap.

Ha kul, bli inspirerad och lev livet till fullo på din nästa semester i Frankrike!