2019
Cyklist i Alperna

Cykelresa från Innsbruck till München

Från den majestätiska staden i Alperna till Hofbräuhaus

Cykla genom ett förtrollande Alplandskap förbi höga berg och djupa raviner. 

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎

7
dagar

55
∅ km per dag

Höga berg, djupa raviner: Från Tyrolen till Bayern. Från cykelsadeln får du uppleva underbara bergslandskap, formidabla fästningar och imponerande kloster. Den underbara dalen Zillertal, det kristallklara vattnet i sjöar och den turkosblåa Isar kommer att förtrolla dig. Floden Inn slingrar sig under din sista etapp genom Österrikes bergigaste förbundsland. Här kan du vila på e av de många traditionella restaurangerna och övertyga dig själv om den berömda gästfriheten. Imponerande berg, ren luft, rena vattendrag och framför allt gemytet - det är vad Bayern och Tyrolen har gemensamt!

 

RESAN

Innsbruck

Dag 1: Egen resa till Innsbruck

I Innsbruck finns gott om sevärdheter såsom berömda gamla stan, gyllene taket, Berg Isel och den moderna Hungerburgbahn. Information och cykelutlämning på eftermiddagen. Övernattning i Innsbruck.

Goldenes Dachl i Innsbruck

Dag 2: Innsbruck - Strass ca. 50 km

På första cykeldagen följer du den branta norra kedjan över gamla handels- och saltstaden Hall med historiska Münzerturm till Wattens. Här rekommenderar vi ett besök på konstmuseet och parken Swarovski Kristallwelten. Sista biten går längs Schwaz till resans mål Strass. Övernattning i Strass.

Zillertal

Dag 3: Utflykt till Zillertal ca. 60 km

Du följer Zillertal-cykelvägen med utsikt över den fascinerande naturen på Zillertals huvudås med över 3000 meter höga berg till Mayrhofen. Det finns möjlighet till en glaciärtur med linbanan. Du cyklar tillbaka till Strass längs floden Ziller. Övernattning i Strass.

Achensee

Dag 4: Strass/Zillertal - Bad Tölz ca. 55 km

Från Jenbach åka du med kuggstångsbana till Achensee, därefter cyklar du till imponerande sjön Sylvensteinsee. Längs Isar kommer du till Bad Tölz. Läget i skärningspunkten mellan två handelsvägar - Isar och den gamla saltrutten från Reichenhall till Allgäu - blev snabbt en blommande handelsplats. Om guldåldern vittnar än i dag de utsmyckade radhusen. Övernattning i Bad Tölz.

Svanar

Dag 5: Utflykt till Tegernsee ca. 45 km

I dag cyklar du genom det charmiga Tegernsee-landskapet till Gmund med sitt underbara sjöpanorama. Längs dalen Gaißbachtal återvänder du till Bad Tölz. Huvudgatan Marktstrasse har till stora delar bevarat sitt ursprungliga utseende och är ett omtyckt turistmål. Gatan är numera huvudsakligen gågata med brunnar, skulpturer och uteserveringar. Byggnaderna uppvisar rikt smyckade hus med fasadmålningar och blommor. Övernattning i Bad Tölz.

På Isar-cykelvägen

Dag 6: Bad Tölz - München ca. 60 km 

Isar-cykelvägen tar dig genom gröna skogar via Geretsried och Wolfratshausen till Grünwald. Snart är du i München med sina olika attraktioner.  Övernattning i München.

München

Dag 7: Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykelresa från München till Innsbruck. Vi bokar gärna extradagar åt dig.