2020

Klassiska Bodensjön cykelresa, 8 dagar

Cykla runt hela Bodensjön och upplev Rhenfallet

 Rundtur från Konstanz

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Inklusive båtresa till Rhenfall-klippan!
  • ca. 295 km

8
dagar

50
∅ km per dag

Bodensjön-cykelvägen är en av Europas mest populära cykelleder. På den här resan kommer du att runda hela Bodensjön, och du hinner även med en avstickare till Rhenfallet i Schaffhausen. Med totalt tre nätter i Konstanz får du möjligheten att utforska denna Bodensjöns största stad i detalj. Dag 7 förekommer lätt kuperad terräng, annars är det mest cykling på platta, asfalterade cykelvägar nära stranden runt sjön. Det finns enstaka korta, inte asfalterade vägavsnitt, vid Friedrichshafen ligger cykelvägen vid riksvägen.Dagsetapperna genom det natursköna landskapet är inte för långa, vilket gör den här cykelresan lämplig även för förstagångsresenärer och barnfamiljer.   

Konstanz

 

Dag 1: Egen resa till Konstanz

Du börjar din cykelresa i Konstanz, den största staden vid Bodensjön, som har kvar sin medeltida flair. Ta tillfället i akt och besök ön Mainau. Slottets park är känd som ett blomsterparadis. Promenera i de gamla delarna, titta på Sea Life Centers akvarier eller Arkeologiska museet. Bara en kort promenad härifrån ligger den schweiziska staden Kreuzlingen med sin livliga hamn och populära park. 

Hamnpromenaden i Überlingen

Dag 2: Konstanz - Überlingen ca. 50 km

Efter frukosten cyklar du längs Gnadensee i den gamla kejserliga stad Radolfzell. Härifrån korsar du Bodanrück via en mycket kort klättring. Überlinger sjön kompenserar med fantastisk utsikt över havet. Njuta på kvällen med en promenad längs Überlingens vackra strandpromenad. 

Cyklister vid Bodensjön

Dag 3: Überlingen - Kressbronn / Nonnenhorn ca. 50 km (kat. B)
Überlingen - Lindau ca. 60 km (kat. A)

Dagens etapp tar er först genom Friedrichshafen, på vägen passerar du det barocken Pilgrimsfärdskyrkan Birnau. Ni kommer att cykla igenom gröna fruktträdgårdar och charmiga små städer som Wasserburg och Nonnenhorn. Så småningom kommer ni att anlända i den bayerska staden Lindau, vars hamn vaktas av ett sex meter högt lejon. Den labyrintiska gamla staden är belägen på en ö i Bodensjön, och så har en mycket speciell karaktär. 

Lindau

Dag 4: Kressbronn - Höchst / Rorschach ca. 40-50 km (kat. B)
Lindau - Arbon ca. 50 km (kat. A)

På vägen idag kommer du snart till Bregenz, Vorarlbergs huvudstad och känd för årlig festival på den storsta flytande scenen i världen. Ni cyklar längs strandkanten och korsar Rhen, som här flyter in i Bodensjön och har skapat ett unikt naturområde. Efter att ha korsat gränsen till Schweiz kommer ni att anlända i den gamla hamnstaden Rorschach eller Arbon. 

Äppelodling

Dag 5: Höchst - Konstanz ca. 60 km (kat. B)
Arbon - Konstanz ca. 35 km (kat. A)

I dag cyklar du till Romanshorn var du kan se största hamnen i schweizisk Bodensjön. Du fortsätter cykla förbi idylliska byar längs Bodensjön tillbaka till Konstanz. Övernattning i Konstanz.

Schaffhausen

Dag 6: Konstanz - Schaffhausen ca. 50 km

I dag ger du dig ut på cykelvägen på den schweiziska sidan genom vackra fiskebyar till Stein am Rhein. Medeltida byggnader dekorerade med fresker, korsvirkeshus och smala gator kännetecknar stadsbilden. Här viker Rhen av från Bodensjön. Du följer floden till staden Schaffhausen över vilken fästningen Munot tronar och vars medborgare en gång tävlade i burspråksbyggande. 

Dag 7: Schaffhausen - Rhenfallet - Konstanz ca. 55 km + båtresa

Efter frukosten cyklar du de få kilometerna till Rhenfallet, Europas största vattenfall. Detta kommer du att uppleva under en båttur till Rhenfalletklippan - en makalös upplevelse. Därefter följer du Rhen uppströms tillbaka till Stein am Rhein. Därifrån cyklar du över halvön Höri, en gång hem för både Hermann Hesse och Otto Dix, Du fortsätter till Gaienhofen, där du går ombord på ett fartyg till ön Reichenau. Därifrån cyklar du tillbaka till Konstanz. 

Konstanz

Dag 8: Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.