2019

Tyrolen stjärntur cykelresa

Cykelturer med Alperna som kuliss

Cykelturer i Österrike med Alperna som kuliss. 

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎

7
dagar

45
∅ km per dag

Zillertal är en dal nordost om staden Innsbruck i Österrike. Den kantas av majestätiska bergsmassiv. Zillertal-Alperna, Karwendelbergen, Kitzbühl-Alperna och bergskedjan Nordkette bildar en imponerande kuliss. Och trots upp till 3500 meter höga toppar kommer du att cykla på mest platta vägar genom Tyrolens dalar. Zillertal och Inntal bjuder på enastående vägar för trivsamma cykelturer. Mellan Innsbruck och Kufstein finns ett pärlband av idylliska småstäder, badsjöar och bergskulisser. Och naturligtvis finns det gott om sevärdheter längs vägen: Olympiastaden Innsbruck, Swarovski-kristallvärldarna i Wattens, Österrikes minsta stad Rattenberg, silvergruvan i Schwaz och ett stort antal borgar och slott. 

Fügen

Dag 1: Egen resa till Strass im Zillertal

Information och cykelutlämning på eftermiddagen. Övernattning i Strass. 

Zillertal

Dag 2: Zillertal ca. 60 km

Du cyklar på den närliggande Zillertal-cykelvägen med en lättare stigning (2 %) till Mayrhofen. Här ges tillfälle till en linbanetur i Zillertals glaciärvärld eller till ett besök på Upplevelsemejeriet Zillertal. Urgamla förbindelsevägar leder - nu på lätta nerförsbackar - tillbaka till hotellet.  

Bondgårdsmuseet

Dag 3: Sjörundtur ca. 35 km 

Du når snabbt Inn-cykelvägen. Den leder dig till Kramsach och med några höjdmeter till sjöarna Krummsee och Reintalersee. Här kan du besöka bondgårdsmuseet Tiroler Bauernhöfe Museum. I Rattenberg, Österrikes äldsta och minsta stad kan cyklisten rasta vid ett av stadens alla värdshus.

Innsbruck

Dag 4: Innsbruck & Inntal ca. 50 km + tågresa

I dag cyklar du på Inn-cykelvägen till den drygt 50 kilometer bort belägna staden Innsbruck. Du bör besöka Swarovski-fabriken i Wattens och den gamla handels- och saltstaden Hall. Och naturligtvis Tyrolens huvudstad Innsbruck med sina gamla stadsdelar och sevärdheter som Gyllene taket, en tre våningar hög balkong med ett gyllene tak, och den moderna hopptornsanläggningen med kafé i tornet. Tågresa tillbaka till Zillertal. 

Ravinen Wolfsklamm

Dag 5: Schwaz och Wolfsklamm ca. 30 km 

Du cyklar igen åter västerut. men på andra vägar den här gången. I Schwaz kan du besöka silvergruvan, i Stans ravinen Wolfsklamm, och på tillbakavägen slottet Tratzberg. 

Dag 6: Kufstein ca. 40 km 

På resans sista dag cyklar du längs Inn till Kufstein, som genom historien har varit en viktig handelsstad med sitt strategiska läge vid Inndalens mynning. Fästningen med hjälteorgeln och planetarium är värd ett besök. Längs vägen ligger ravinen Kundler Klamm. Tågresa tillbaka till Jenbach. Därifrån cyklar du de sista kilometerna till hotellet. 

Hotell i Fügen

Dag 7: Hemresa 

Efter frukosten är det dags att säga adjö efter en händelserik vecka. Men du är alltid välkommen tillbaka.