2019

Tyrolen stjärntur cykelresa

Cykelturer med Alperna som kuliss

Cykelturer i Österrike med Alperna som kuliss. 

 • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
 • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎

7
dagar

45
∅ km per dag

Zillertal är en dal nordost om staden Innsbruck i Österrike. Den kantas av majestätiska bergsmassiv. Zillertal-Alperna, Karwendelbergen, Kitzbühl-Alperna och bergskedjan Nordkette bildar en imponerande kuliss. Och trots upp till 3500 meter höga toppar kommer du att cykla på mest platta vägar genom Tyrolens dalar. Zillertal och Inntal bjuder på enastående vägar för trivsamma cykelturer. Mellan Innsbruck och Kufstein finns ett pärlband av idylliska småstäder, badsjöar och bergskulisser. Och naturligtvis finns det gott om sevärdheter längs vägen: Olympiastaden Innsbruck, Swarovski-kristallvärldarna i Wattens, Österrikes minsta stad Rattenberg, silvergruvan i Schwaz och ett stort antal borgar och slott. 

Cykelkarta Tyrolen
 • Stjärntur
  Strass im Zillertal
 • Längd
  7 dagar, 6 nätter
 • Sträcka
  ca. 215 kilometer
 • Dagsetapper
  Dagsetapper: ◉◉◎◎◎, Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  mellan 30 och 60 cykelkilometer 
 • Kommentarer om rutten
  Mest platt till lätt böljande. Några korta stigningar. Huvudsakligen asfalt.
Zillertal_Ankomst

Bra att veta

Ankomst

Med tåg: 
Strass im Zillertal

Med flyg: 
Innsbruck eller München

Övrigt

I Österrike införs i många städer ibland en "övernattningsavgift" med kort varsel, som ligger på mellan EUR 2:- och EUR 4:- per person och natt. Denna avgift är inte inkluderad i våra priser och måste därför betalas av gästen direkt till hotellet.  

Hotel-Post

Boende

Välkomna till Hotel Post i Strass im Zillertal. Hotellet uppfyller en mysighet som har vuxit från den lokala tavernakulturen. Värdshuset har blivit vad det är idag genom en kärlek i detalj och en familjär atmosfär: en mötesplats för lokalbefolkningen och turister som värdesätter autentisk tyrolsk gästfrihet. Var det i generöst renoverade rum eller de mysiga matsalarna - det finns säkert något för en trevlig atmosfär

Läs mer: www.gopost.at