Wien - kulinarisk stjärntur

Cykling, vin och god mat

Utforska naturen och matkulturen runt Donau-metropolen från cykelsadeln. 

Nivå:

Nivå 2

6
dagar

55
∅ km per dag

Det är inte bara staden Wien med sina många attraktioner som är värd ett besök utan även de omgivande landskapen. Naturområdet Wienerwald, vinregionerna och slättlandskapet Wiener Becken erbjuder idealiska förutsättningar för en cykelsemester. På denna kulinariska Wien-stjärntur utforskar du inte bara stadens och omgivningens vackra natur utan även matkulturen i och runt Donaumetropolen. Du bor på ett 4****-hotell i Wien. De välkända vinserveringarna Heurigen med sin traditionella musikunderhållning har lockat vinälskare i decennier. Förutom trevliga vinkvällar kan du ta del av Wiens kulturella och kulinariska utbud samt stadens pulserande nattliv. 

RESAN

Wien

Dag 1: Egen resa till Klosterneuburg eller Wien 

Klosterneuburg ligger vid Donau omedelbart norr om Wien. Donaumetropolen är lätt att nå med kollektivtrafiken i 10-minutersintervall. Upptäck Museumskvarteren med ett flertal museer med olika inriktningar, Spanska ridskolan eller Stephansdomen. Njut av en kopp kaffe och en bit Sachertårta på ett av de många kaffehusen eller unna dig en rundtur med en hästdroska.

Burg Kreuzenstein

Dag 2: Burg Kreuzenstein ca. 60 / 70 km 

Du börjar med cykelturen "Mytomspunnet runt Burg Kreuzenstein". På 13 temastationer berättas om regionens mest förtrollande legender, till exempel Råttfångaren i Korneuburg (på tyska och engelska). Ett stopp på en vinservering avrundar din första cykeldag och låter dig uppleva wienskt gemyt och trivsel på nära håll. 

 Donauinsel

Dag 3: Cykeldag i Wien 25 / 40 km

En heldag i Wien erbjuder många möjligheter att utforska staden. Ett väl utbyggt nät av cykelvägar leder till stadens sevärdheter. Innan du återvänder till ditt hotell på kvällen cyklar du över Donauinsel, Wiens avkopplingsoas, där du kan njuta av en cocktail på en strandbar till avkopplande musik. I dina resedokument hittar du alternativt en vägbeskrivning till en vandring i de wienska vingårdarna. 

Vindistriktet DAC

Dag 4: Vindistriktet DAC ca. 65 km 

En kort tågresa (inkluderad i priset) tar dig till Zweigelt-cykelvägen i Wolkersdorf. Genom det vackra slättlandskapet Wiener Becken cyklar du förbi många pittoreska vingränder och typiska oljepumpar tillbaka till Wien. 

Dag 5: Kreuttal-cykelrutten ca. 55 / 70 km 

Kreuttal-cykelturen leder genom vindistriktets gröna lunga. I dag cyklar du mitt i den mångskiftande naturen med sina stora blandskogsområden och kan njuta av utsikten över vingårdarna. För att du ska få uppleva en typisk österrikisk vinkväll med schrammelmusik och traditionella sånger har vi arrangerat en Heurigenafton med musikunderhållning, tilltugg och obegränsat med vin. 

Prater

Dag 6: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din kulinariska Wien-stjärntur. Vi bokar gärna extradagar åt dig som ger dig möjlighet att upptäcka staden mer i detalj. Under guidade turer och promenader på egen hand kan du upptäcka kulturella och kulinariska läckerheter i Wiens vackra stadskärna.