Tulpanblomning panorama

Tulpanblomningen i Holland på cykel

En cykelresa genom tulpanfälten

Upplev tulpanblomningen under en cykelresa i Holland under våren. 

Nivå:

Nivå 2

5
dagar

50
∅ km per dag

Vädret i Holland lämpar sig väl för tulpanodling eftersom blomlökarna börjar blomma under den svala våren. Jorden i poldrarna dräneras konstant, vilket gör den perfekt för tulpanlökarna som gillar en väldränerad men fuktig jord. Från mitten av mars till slutet av maj förvandlar tulpanerna stora delar av Holland till ett färgglatt lapptäcke. När du besöker Holland i april för att se när tulpanerna blommar kommer fälten att vara underbart färgglada. Du kommer även att upptäcka hur idyllisk och rogivande den holländska landsbygden kan vara med sina poldrar, väderkvarnar, sjöar och floder. Kort sagt, du har fem njutningsfulla dagar framför dig. 

RESAN

 • Start / mål
  Amsterdam
 • Reslängd
  5 dagar, 4 nätter
 • Sträcka
  ca. 150 km
 • Dagsetapper
  mellan 38 och 58 cykelkilometer
 • Kommentarer om rutten
  Mestadels platta vägar längs mestadels asfalterade stigar och lugna sidovägar, några lätta stigningar.

Röster från tidigare deltagare

Vi hade en fantastisk resa och även tur med vädret. All logistik fungerade klockrent och cyklarna som vi fick tilldelade var inställda för oss och var helt underbara att cykla på. Hotellen tog emot oss med vänligt bemötande och rummen var med hög standard. Som du hör är vi mycket nöjda och vi kan inte komma på något som skulle kunna vara bättre. Det gav helt klart mersmak!

Kurt, Lena, Ulla-Britt och Per-Åke, Rönninge ~ Maj 2018

Amsterdam

Dag 1:  Egen resa till Amsterdam

Ta tillfället i akt och vandra runt de vackra kanalerna från 1600-talet som kallas Grachtengordel (världsarv). Eler titta på stadens berömda torg: Dam, Rembrandtplein och Leidseplein. Du kan också flanera upp till Brouwersgracht och hyra en trampbåt och ta reda på hur staden ser ut från vattnet. Övernattning i Amsterdam.

Haarlem

Dag 2:  Amsterdam - Haarlem ca. 53 km

I dag lämnar du den livliga holländska huvudstaden och får se dina första tulpanfält. I regionen Södra Kennemerland kan du besöka museet De Cruquius, en ångdriven pumpstation som visar hur holländsk vattenbyggnad gick till. Strax efteråt kommer du till byn Bennebroek, där du får en första glimt av tulpanfält. Dagens etappmål är den eleganta staden Haarlem, i vars vackra stadskärna du kan shoppa, djupdyka i konst och kultur eller bara koppla av på kaféer och restauranger. Övernattning i Haarlem.

Tulpanodling och cyklister

Dag 3: Haarlem - Leiden ca. 38 km

Innan du lämnar Haarlem kan du göra en stadsvandring eller besöka Frans Hals-museet, där det fnns verk av målarna Frans Hals (grupporträtt), Jacob Ruysdael (land- och kustlandskap) och Pieter Saenredam (kyrkointeriörer). På eftermiddagen cyklar du genom tulpanodlingsområden. Före mitten av maj står blomsterfälten i sin fulla prakt. Tulpaner, krokusar, påskliljor och hyacinter förvandlar landskapet temporärt till en av Hollands mest älskade turistattraktioner. Du cyklar sedan till Rembrandts hemstad Leiden, där mycket av stadskärnan från 1500-talet till 1600-talet är intakt. Övernattning i Leiden.

Groene Hart

Dag 4: Leiden - Amsterdam ca. 58 km

Vägen tillbaka till Amsterdam tar dig förbi flera sjöar, över landsbygden Groene Hart till floden Amstel. Du kommer att cykla längs stranden och förbi vackra byar, sjöar, ängar och stora herrgårdar. Detta är en av de grönaste vägar det finns till Amsterdam och tillbaka till ditt hotell. Den äldsta delen av Amsterdam är runt Oude Kerk (Old Church). Känt som Amsterdams vardagsrum är detta den äldsta byggnaden i staden.
Övernattning i Amsterdam.

Amsterdam

Dag 5: Hemresa eller extra dagar

Efter frukosten slutar din tulpan-cykelresa genom Holland. Vi bokar gärna extra dagar åt dig.