Canal du Midi panorama

Canal du Midi

Upplev kultur, livsglädje och god mat i södra Frankrike

Cykelvägarna längs kanalen Canal du Midi leder till katedraler, palats och det franska köket.

Nivå: 

Nivå 3

7
dagar

40
∅ km per dag

Cykla längs den 24 mil långa Canal du Midi i södra Frankrike, där 60 000 träd planterades en gång i tiden för att förstärka kusten. Fram till i dag kantar träden på många ställen vattenvägen som leder från Toulouse ner till Medelhavet. De skuggar också pråmdragvägarna där du cyklar, och de vägar som på denna resa leder dig till många kulturella monument: katedraler och palats, romerska och medeltida byggnader. Vid Canal du Midi möts kulturrikedom och kulinariska skatter. Här växer bra vin och det uppstod ett utsökt franskt kök. Njutning är en tradition här. Canal du Midi är upptagen på Unescos världsarvslista sedan 1996. 

RESAN

Sète

Dag 1: Egen resa till Sète

Sète ligger på en landtunga och är efter Marseille den viktigaste handelsplatsen vid franska Medelhavskusten. Hamnen med passagerarfartyg, lastfartyg, segelfartyg och fiskebåtar ger staden dess karaktär. Övernattning i Sète.

Småbåtshamnen i Cap d'Agde

Dag 2: Sète - Cap d'Agde ca. 35 km 

Du får tillfälle att utforska hamnen i fiskestaden Sète innan du fortsätter till Cap d'Agde, som har Europas största småbåtshamn. Övernattning i Cap d'Agde.

Fält vid Canal du Midi

Dag 3: Cap d'Agde - Béziers ca. 40 km

Béziers är dagens mål. Staden är ett centrum för vinproduktion och födelseplatsen för Paul Riquet, grundaren av Canal du Midi. Övernattning i Béziers.

Katedralen i Narbonne

Dag 4: Béziers - Narbonne ca. 45 km

Du cyklar till Capestang och vidare till Narbonne med sina imponerande byggnader som ärkebiskopspalatset och katedralen Saint Juste. Övernattning i Narbonne.

Olonzac

Dag 5: Narbonne - Olonzac ca. 45 km 

Olonzac välkomnar dig, du kommer att bli begeistrad. Övernattning i Olonzac.

Carcassonne

Dag 6: Olonzac - Carcassonne ca. 42 km

Carcassone är mest känd genom sin gamla stad som är helt omgiven av fästningsverk. I Minnenas hus erfar du mycket över katarernas liv. Övernattning i Carcassonne.

Slussar på Canal du Midi

Dag 7: Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykeltur längs Canal du Midi. Vi bokar gärna extradagar åt dig.