2020

Cykel & båt Frisiska Havet & Ijsselmeer

Öppet vatten, ett vackert landskap och pittoreska hamnar

 • Rundtur från Enkhuizen
 • Inklusive helpension och reseledare ombord
 • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
 • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
 • Cykel & båt: Wapen Fan Fryslán
 • ca. 235 km

8
dagar

45
∅ km per dag

Vind och salt mot huden och känslan av frihet! Segelturer är något speciellt. Det är lite som att vara en sjöfarande pionjär som utforskar vattnen… Ombord på WAPEN FÂN FRYSLAN, en av de finaste båtarna som kryssar sjön IJsel och Vadehavet, kan du uppleva naturen och dess element i sina rena former: sol, vind och vatten. “Wad” (holländska för “ebbstrandområde”), ett naturreservat unikt för hela världen, sträcker sig över Nordsjöns kust. Här turas vatten och sand om att dominera med det förändrande tidvattnet. Som ett pärlhalsband dekorerar stora och små öar Vadehavets grunda vatten. Ombord kan du njuta av havets bris och utsikten över det väldiga, omfattande vattnet, ändlösa dynor och uttorkade sandbanker. Vad väntar du på? Dags att kasta loss!

 

 • Start / mål
  Enkhuizen
 • Reslängd
  8 dagar, 7 nätter
 • Sträcka
  ca. 235 km 
 • Dagsetapper
  Dagsetapper: ◉◉◎◎◎, mellan 25 och 65 cykelkilometer 
  Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
 • Kommentarer om rutten
  Rutten går längs bilfria och asfalterade vägar utan större lutningar
   
 • Resan rekommenderas inte för de med mindre rörlighet. 
Wapen fan Fryslan

Med dess längd på 55 meter är WAPEN FAN FRYSLÂN den största tvåmastade skonaren på de holländska vattnen. Segelfartyget sjösattes 1965 som ett fraktfartyg och transporterade all möjlig last runtom Nederländerna, Tyskland och Belgien. År 2003 var fartyget fullständigt ombyggt till ett segelfartyg för passagerare. Du kommer genast lägga märke till den varma atmosfären ombord detta fantastiska skepp. På däck finns en stor styrhytt med en mysig och stilfull bar med sittgrupp. Panoramafönstren erbjuder en perfekt översikt över vattnet. Akterdäcket har en bar med öl på fat, en jacuzzi och på mittdäck finns olika sittplatser där du kan äta utomhus. På soldäck finns det solstolar. Den stora salongen, som även är restaurang, kännetecknas av sin mysiga atmosfär och flexibla inredning. Alla 12 rymliga hytter (ca. 10 m2) har två separata sängar (90x200 m) som enkelt kan sättas ihop till en dubbelsäng. Varje hytt har sin egen dusch, toalett och handfat och varje hytt har en ihopfällbar säng som en möjlig tredje sovplats och en hyttventil som kan öppnas.

Teknisk information: tvåmastad skonare. Längd 55 m. Bredd 7,2 m. Drag 1,55 m. Segelyta 550 qm. 24 till 36 passagerare. Besättning: 3 personer.

Wapen fan Fryslan

Bra att veta

Språk ombord: Tyska, engelska

Väder, vattenstånd, tekniska omständigheter
För båtresor gäller att dessa kan komma att ändras beroende på väder, vattenstånd eller tekniska omständigheter.

Baggage
Vi rekommenderar regnkläder, cykelhjälm, solhatt och sneakers. Vänligen observera att hyttens förvaringsutrymme är mycket begränsat.

Utflykter på land
Alla utflykter nämnda i programmet är valfria (ev. tilläggsavgifter är inte inkluderade i priset) och kan bokas direkt ombord på fartyget.

Wapen fan Fryslan

Cykelturer
Alla avstånd är “ungefärliga avstånd” av rekommenderade cykelturer. Om någon resande inte önskar cykla någon dag kan han/hon hoppa över cykelturen och slappna av ombord, medan skeppet åker till nästa hamn. Cykelturerna är individuella, i din egen takt, utan guide, men med dagliga genomgångar ombord och detaljerade kartor och vägbeskrivningar. Alla turer kan rubriceras som lätta.

Resehandlingar
EU-medborgare behöver ett giltigt pass. Vänligen kontrollera ingångsvillkor med din lokala resebyrå.

Ej inkluderat
Ankomst och avresa, parkavgifter och transfers, dricksen och drycker ombord, inträdesavgifter och utflykter, reseförsäkring.

Minimum antal deltagare
18 gäster (måste ha nåtts inom 21 dagar för avgång). 

Wapen fan Fryslan

Ankomst

Med flyg: 
Flygplatsen Amsterdam, därifrån pendeltåg till Enkhuizen.

Med tåg: 
Station Enkhuizen. 

Med bil:
Gratis parkering på Enkhuizen järnvägsstation. Ej möjligt att reservera, ca 100m från förtöjningsplatsen.