2020
Cykel & båt Sydholland - M/S Sir Winston

Cykel & båtresa Sydholland

Idylliska vattenvägar och storstadscharm

  • Rundtur från Amsterdam
  • Inklusive helpension och reseledare ombord
  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • Cykel & båt: M/S Sir Winston
  • ca. 250 km

8
dagar

40
∅ km per dag

Upptäck Holland på ett unikt sätt under en 8-dagars resa med cykel och båt. Välskötta cykelvägar och ett omfattande nätverk av vattenvägar garanterar en minnesvärd semester. På dagen cyklar du genom de vackraste landskapen i Rembrandts och Van Goghs land, och på sena eftermiddagen är du tillbaka på ditt "flytande hotell" MS Sir Winston.

 

Dag 1: Egen resa till Amsterdam

Ombordstigning på eftermiddagen mellan 15.00 och 17.00. På eftermiddagen och kvällen finns möjlighet till att bekanta sig med staden och till en promenad genom de gamla stadsdelarna. Övernattning i Amsterdam.

Dag 2: Amsterdam Zaandam – Utrecht (båt),
Zaandam rundtur ca. 30 km

På morgonen båttur från Amsterdam till Aalsmeer. Först passeras 14 broar, de flesta öppnas specifikt för M/S Sir Winston. I Aalsmeer startar din cykeltur. Du cyklar genom Westeinderplassen och Braassemermeer och kommer till Alphen aan den Rijn, staden som har fått namnet "Nederländernas grönaste stad". Övernattning i Zaandam.

Dag 3: Utrecht Gouda ca. 40 km

I dag kommer du att cykla till oststaden Gouda. Vid fint väder rekommenderar vi en liten avstickare till sjölandskapet Reeuwijkse Plassen för ett svalkande dopp. Sportigare cyklister kan göra en avstickare till Leiden (plus 20 km) eller till Nordsjöstranden i Katwijk aan Zee (plus 45 km). Under tulpanblomningen (avgång 28.03.-02.05.) erbjuder vi en dagstur till Keukenhof inklusive entré och busstransfer (måste bokas i förväg). Övernattning i Gouda.

Dag 4: Gouda Rotterdam (båt),
Rotterdam Delft Den Haag Scheveningen ca. 35-85 km

Före frukost startar MS Sir Winston från Gouda till Rotterdam. Där finns möjlighet att uppleva världens största hamn under en hamnkryssning (tillval). Du kan välja mellan två cykelturer: den kortare varianten leder till Delft - här har du möjlighet att besöka porslinsfabriken (tillval). På den längre varianten cyklar du till Den Haag, sätet för den nederländska regeringen och sedan vidare till Nordsjöbadorten Scheveningen och tillbaka. Alternativt kan du åka tillbaka till Rotterdam med tåg (rail & bike, egen regi). Övernattning i Rotterdam.

Dag 5: Rotterdam Schoonhoven ca. 45 km

Du ger dig iväg på en cykeltur till Kinderdijk (Unescos världskulturarv med 19 väderkvarnar i rad) och fortsätter till silverstaden Schoonhoven med dess charmiga gamla stadsdelar. Övernattning i Schoonhoven.

Dag 6: Schoonhoven Utrecht ca. 40 km 

I dag gör du en cykeltur genom det vackra polderlandskapet Oudewater och vidare till Utrecht. Domkyrkan i Utrecht är en av de viktigaste i Nederländerna. Övernattning i Utrecht.

Dag 7: Utrecht  Zaanse Schans Amsterdam ca. 50 km 

Idag cyklar du till frluftsmuseet "Zaanse Schans", ett slags nederländskt Skansen (entré inte inkluderat). Här kan du bland annat besöka en gammal holländsk by, en ostfabrik och världens enda färgkvarn De Kat. Genom rekreationsområdet "Twiske" cyklar du därefter tillbaka till Amsterdam. På eftermiddagen finns möjlighet till en kanalkryssning (tillval). Övernattning i Amsterdam.

Dag 8: Hemresa 

Efter frukosten slutar din cykel- och båtresa genom Syd-Holland. Avstigning 9.30 med efterföljande hemresa i egen regi.