2020
Strasbourg-Mainz cykel- och båtresa

Cykel & båtresa längs Rhen

Rhens cykelvägar, pittoreska städer och vinodlingsområden

 Strasbourg - Mainz
 Mainz - Strasbourg

 M/S Olympia

 • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
 • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
 • ca. 200 km

8
dagar

35
∅ km per dag

Rhens cykelvägar erbjuder fina utsikter över floden, som förevigats i berättelser och sånger, och över orörda skogar längs flodstranden, rik på brokig flora och fauna. Vägen går även genom pittoreska städer, byar och vinodlingsområden. Regionen är rik på populära turistdestinationer och kulturella platser, liksom kulinariska specialiteter. Du bör passa på att ta en kortare omväg till floden Neckar och till Heidelberg, en fantastisk stad med en rik historia. Det är omöjligt att med ord beskriva det vackra landskapet, de unika kulturplatserna och de regionala delikatesserna: du måste helt enkelt uppleva dem själv!

Startorten växlar mellan Strasbourg och Mainz. 

Cykel- och båtresa Strasbourg-Mainz - Karta
 • Start / mål
  Strasbourg / Mainz
 • Reslängd
  8 dagar, 7 Nätter
 • Sträcka
  ca. 195 cykelkilometer, 20 - 45 km per dag
  Dagsetapper: ◉◉◎◎◎, Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
 • Kommentar om rutten
  Rutten går längs bilfria och asfalterade vägar utan större lutningar. 
 • Resan rekommenderas inte för de med mindre rörlighet. 

M/S Olympia

Bekväm och mysig flodbåt med familjevänlig inredning. Båten var renoverad i 2015/2016. Salongen som har bar i herrklubb-stil och bra utsikt och den ljusa, inbjudande restaurangen välkomnar dig till många timmars avkoppling ombord. Ett rymligt, delvis skuggat, soldäck och förvaringsutrymme för cyklar finns ombord.  Totalt 48 bekväma yttre hytter för max. 94 gäster. Huvuddäck: 20 hytter med två sängar (ca 11 m²). Övre däck: 24 hytter med två sängar (ca 11 m²), 4 större hytter i aktern på båten (12 m², av vilka 3 har tvillingsängar; ökad bullernivå under färd) likväl 2 singelhytter ca. 9 m²). Alla hytter har eget badrum, hårtork, telefon, TV, individuell luftkonditionering/värme, kylskåp, kassaskåp och stora panoramafönster. På övre däck går hytternas fönster att öppna. 

Tekniska Detaljer: Längd 88.50 m. Bredd 10.50 m. Drag 1.30 m. Utrymme max 94 passagerare. Flagga – Schweizisk. Byggd  1984. Renoverad  2015/2016. Besättning ca. 21 personer.

Bra att veta

Språk ombord
Tyska, engelska

Väder, vattenstånd, tekniska omständigheter
För båtresor gäller att dessa kan komma att ändras beroende på väder, vattenstånd eller tekniska omständigheter.

Baggage
Vi rekommenderar regnkläder, cykelhjälm, solhatt och sneakers. Vänligen observera att hyttens förvaringsutrymme är mycket begränsat

Rökning
Båtens interiör är rökfri: rökning är endast tillåten på soldäck. Som en säkerhetsåtgärd är rökning förbjuden i alla hytter; detta innebär att alla hytter och rum ombord är rökfria.

Vägar/Program
Vi reserverar rätten att göra ändringar i vägval och program. I händelse av hög- eller lågvatten reserverar rederiet rätten att ersätta delar av resan med bussar. I extrema fall reserverar rederiet rätten att ställa in resan med kort varsel. Ingen laglig rätt kommer upprättas i någon av dessa situationer. (Vattennivåer är force majeure). Detsamma gäller för formellt begärda - tidigare ej tillkännagivna - reparationer av slussar eller broar, eller i händelse av ofrånkomligt motorstopp eller strömavbrott. Vänligen observera att ett linjefartyg på Donaufloden inte bara är ditt hotell utan också en maskin, beroende av motorkraft även på natten. Speciellt under genomfart av slussar och broar - och förberedande arbete - kan det förekomma oväsen. Om du är känslig för ljud, vänligen ta med öronproppar. 

Minimum antal deltagare
80 gäster (måste ha nåtts inom 21 dagar för avgång). 

Cykelturer
Alla avstånd är “ungefärliga avstånd” av rekommenderade cykelturer. Om någon resande inte önskar cykla någon dag kan han/hon hoppa över cykelturen och slappna av ombord, medan skeppet åker till nästa hamn. Cykelturerna är individuella, i din egen takt, utan guide, men med dagliga genomgångar ombord och detaljerade kartor och vägbeskrivningar. Alla turer kan rubriceras som lätta.

Utflykter på land
Alla utflykter nämnda i programmet är valfria (ev. tilläggsavgifter är inte inkluderade i priset) och kan bokas direkt ombord på fartyget.

Kost (i.e.: laktosfritt, glutenfritt)
Möjligt på efterfrågan och till en extra kostnad. Måste bokas senast 14 dagar före avgång.

Resehandlingar
EU-medborgare behöver ett giltigt pass. Vänligen kontrollera ingångsvillkor med din lokala resebyrå.

Cykel- och båtresa Strasbourg-Mainz

Ej inkluderad
Ankomst och hemresa, shuttle busses, enträder, hyrcykel, drycker ombord, reseförsäkring

Ankomst

Med tåg: Strasbourg Centralstation. 
Med flyg: Flygplatsen Strasbourg, Basel/Mulhouse (ca. 12 mil) eller Karlsruhe/Baden (ca. 6 mil). 
Med bil: Bilparkering i Strasbourg EUR 20 (ca. SEK 200) för 24 tim, går ej att reservera, betalas på plats.