2020
Kroatien cykel- och båtresa

Cykel & båtresa Kroatien

Cykla, simma och koppla av i Kvarnerviken

 Rundtur från Rijeka 
 M/S Planka och M/S Kapetan Kuka
 
M/S Aria
 M/Y Alpha

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◉◉◎
  • ca. 245 km

8
dagar

35
∅ km per dag

Denna båt- och cykelsemester tar dig till det vackra Kroatien. Med Medelhavets turkosblå vågor  skvalpandes mot din segelbåt försedd med motor, kryssar du till öarna Krk, Rab och Cres, i Kvarnerviken. Väl i land cyklar du via små, okända vägar till ensliga vikar och besöker de gamla hamnarnas historiska kvarter. Du kan vinka till betande får som du cyklar förbi och koppla av i tallskogars skugga. Tillbaka ombord kan du svalka dig med ett bad. Vattnet är så klart att du kan se botten med bara ögat. Medelhavssolens sista strålar kan avnjutas på soldäck, innan de lämnar över till natthimlens stjärnors ljus.

Cykel- och båtresa Kroatien - Rijeka

 

Dag 1: Individuell ankomst i Rijeka,
Rijeka – Krk (med båt), cykeltur på ön Krk, ca. 35 km

Ombordstigning sker mellan 11.30 och 13.00. Du välkomnas med en drink och ett litet mål mat. Sedan börjar resan till ön Krk. I området Malinska, på Krk, stiger du på din cykel för första gången och tar den första turen över den kända ön. Du äter middag i Krks hamn och har möjlighet att tillbringa kvällen i staden.

Cykel- och båtresa Kroatien - Krk

Dag 2: Rundtur på Krk, ca. 35 km

I dag cyklar du inåt land, till Dobrinj, och sedan vidare till Vrbnik, en gammal stad långt upp på en klippa, på Krks östra kust. Regionen är känd för sitt guldfärgade Zlahtina, ett vin som tillverkas på de närliggande vingårdarna och som är perfekt att dricka till din lunch. Uppfriskad fortsätter du cykla till dagens turs högsta punkt, som erbjuder en vacker utsikt över viken Bašćanska Draga. Som belöning för den utmanande uppförsbacken kan du nu fortsätta avslappnat till hamnstaden Baska.

Cykel- och båtresa Kroatien - Rab

Dag 3: Krk – Rab (med båt),
cykeltur på ön Rab, ca. 20 km

Dagen börjar med en kort båttur till ön Rabs norra spets. Från hamnen Lopar cyklar du över ön. Ön lever inte helt och hållet upp till sitt namn (löst översatt: skogig) dessa dagar; öns sida mot Adriatiska havet är täckt med tät skog, men sidan mot fastlandet liknar snarare ett månlandskap. Öns vackraste plats är staden Rab, som du når omkring middagen. Staden har ett vackert, historiskt centrum och kända torn. Efter att du ätit lunch ombord besöker du skogsparken Kalifront. Efter den guidade turen i Rab kan du äta middag i någon av stadens många restauranger.

Cykel- och båtresa Kroatien - Pag

Dag 4: Rab – Pag (med båt),
cykeltur på ön Pag, ca. 35 km

Det är dags för din nästa båtresa – i dag besöker du ön Pag! Du börjar cykla från hamnen Lun, på öns nordligaste spets, och passerar olivträd, grönskande ängar, många får (det finns ca. 20 000) och karga stenlandskap tills du når Mandre, där båten väntar.

Cykel- och båtresa Kroatien - Losinj

Dag 5: Pag – Lošinj (med båt),
cykeltur på ön Lošinj, ca. 20 km

Dagen börjar med en fyra timmar lång båttur till Mali Lošinj, på ön Lošinj. Du äter lunch ombord. Båten lägger ankar i en mysig vik. När du kommit till Mali Lošinj cyklar du genom tallskogar, förbi vackra vikar. Din destination är hamnstaden Veli Lošinj. Du kan äta middag på någon av hamnens många, atmosfäriska restauranger.

Cykel- och båtresa Kroatien hos Bike Sweden

Dag 6: Lošinj – Cres, ca. 45 km, 
Martinšćica – Cres (med båt)

I dag tar du inte båten till ön Cres, utan cykeln, då båda öar är sammankopplade med en bro. Från Mali Lošinj cyklar du till Osor, där du korsar en lyftbro, och fortsätter sedan vidare till Martinšćica via Belej och Stivan. Här går du ombord på båten igen, som tar dig till staden Cres. Det kommer finnas tid över för lunch under turen på ön Cres.

Cykel- och båtresa Kroatien - Cres

Dag 7: Cykeltur på ön Cres, ca. 30 km,
Cres – Rijeka (med båt)

Den sista etappen består av en rundtur från staden Cres till byn Predoscica och tillbaka igen. Det finns en utsiktsplats med vacker utsikt över Adriatiska havet och ön – glöm inte att ta med kameran! Du kan äta lunch i staden Cres. Härifrån tar du båten till en vik på öns norra del för en sista, uppfriskande simtur, innan Sveti Vid tar dig tillbaka till Rijeka.

Cykel- och båtresa Kroatien - Rijeka

Dag 8: Hemresa 

Efter frukosten slutar din cykel- och båtresa i Kroatien. Avstigning till 09.00. Hemresa i egen regi.