M/S Sir Winston panorama

Cykel & båt i Syd-Holland

Idylliska vattenvägar och storstadscharm

Idylliska vattenvägar och storstadscharm. Helpension + lunchpaket, reseledare ombord.

Nivå:

Nivå 2

8
dagar

40
∅ km per dag

Upptäck Holland på ett unikt sätt under en 8-dagars resa med cykel och båt. Välskötta cykelvägar och ett omfattande nätverk av vattenvägar garanterar en minnesvärd semester. På dagen cyklar du genom de vackraste landskapen i Rembrandts och Van Goghs land, och på sena eftermiddagen är du tillbaka på ditt "flytande hotell" MS Sir Winston.

 

RESAN

 • Bokningskod
  NL-SHSSW-08I
 • Start / mål
  Amsterdam
 • Reslängd
  8 dagar, 7 nätter
 • Sträcka
  ca. 215 - 265 cykelkilometer, dagsetapper mellan 25 och 85 cykelkilometer
 • Kommentarer om rutten
  Cykling mestadels på plana och asfalterade vägar
 • Ankomst med bil - centralstation
  Parkeringshus, ca. SEK 150 för 24 timmar: parkingcentrumoosterdok.nl/
 • Ankomst med bil - valet parking service
  Park service, ca. SEK 1500 per vecka: centralparking.nl

MS SIR WINSTON

M/S Sir Winston är ett år 2014 renoverat flodkryssningsfartyg med unik atmosfär. Ombord finns restaurang, lounge och bar, samtiga luftkonditionerade, en loggia och ett soldäck med sittplatser och lagringsutrymme för cyklar. Det finns sammanlagt 35 hytter (2-bäddshytt ca 7 kvm, 1-bäddshytt ca 6 kvm); 22 dubbelhytter och 2 enkelhytter på huvuddäck och 11 dubbelhytter på promnaddäck. Hytterna är små och funktionella med 2 enkelsängar placerade i 90 graders vinkel (enkelhytterna har en säng), tv, kassaskåp (nyckeldeposition € 15:-) samt dusch / wc. Hytterna på promenaddäck har dessutom luftkonditionering. Fönstrena kan öppnas på båda däcken. Tekniska data: Längd 67,20 meter, bredd 7 meter, djupgående 1,60 meter, plats för maximalt 68 gäster, nederländsk flagg och ledning.

Dag 1: Egen resa till Amsterdam

Ombordstigning på eftermiddagen mellan 15.00 och 17.00. På eftermiddagen och kvällen finns möjlighet till att bekanta sig med staden och till en promenad genom de gamla stadsdelarna. Övernattning i Amsterdam.

Dag 2: Amsterdam - Aalsmeer (båt), Aalsmeer - Alphen an den Rijn (cykeltur), ca. 42 km

På morgonen båttur från Amsterdam till Aalsmeer. Först passeras 14 broar, de flesta öppnas specifikt för M/S Sir Winston. I Aalsmeer startar din cykeltur. Du cyklar genom Westeinderplassen och Braassemermeer och kommer till Alphen aan den Rijn, staden som har fått namnet "Nederländernas grönaste stad". Övernattning i Alphen an den Rijn.

Dag 3: Alphen an den Rijn - Gouda, ca. 25 km

I dag kommer du att cykla till oststaden Gouda. Vid fint väder rekommenderar vi en liten avstickare till sjölandskapet Reeuwijkse Plassen för ett svalkande dopp. Sportigare cyklister kan göra en avstickare till Leiden (plus 20 km) eller till Nordsjöstranden i Katwijk aan Zee (plus 45 km). Under tulpanblomningen (avgång 31 mars - 6 maj 2018) erbjuder vi en dagstur till Keukenhof inklusive entré och busstransfer (måste bokas i förväg). Övernattning i Gouda.

Dag 4: Gouda - Rotterdam (båt), Rotterdam - Delft - Den Haag - Scheveningen, ca. 35 - 85 km

Före frukost startar MS Sir Winston från Gouda till Rotterdam. Där finns möjlighet att uppleva världens största hamn under en hamnkryssning (tillval). Du kan välja mellan två cykelturer: den kortare varianten leder till Delft - här har du möjlighet att besöka porslinsfabriken (tillval). På den längre varianten cyklar du till Den Haag, sätet för den nederländska regeringen och sedan vidare till Nordsjöbadorten Scheveningen och tillbaka. Alternativt kan du åka tillbaka till Rotterdam med tåg (rail & bike, egen regi). Övernattning i Rotterdam.

Dag 5: Rotterdam - Schoonhoven, ca. 43 km

Du ger dig iväg på en cykeltur till Kinderdijk (Unescos världskulturarv med 19 väderkvarnar i rad) och fortsätter till silverstaden Schoonhoven med dess charmiga gamla stadsdelar. Övernattning i Schoonhoven.

Dag 6: Schoonhoven - Utrecht, ca. 40 km 

I dag gör du en cykeltur genom det vackra polderlandskapet Oudewater och vidare till Utrecht. Domkyrkan i Utrecht är en av de viktigaste i Nederländerna. Övernattning i Utrecht.

Dag 7: Utrecht - Zaandam (båt), Zaandam - Amsterdam, ca. 30 km 

På morgonen båttur från Utrecht till Zaandam. Här börjar du cykla till frluftsmuseet "Zaanse Schans", ett slags nederländskt Skansen (entré inte inkluderat). Här kan du bland annat besöka en gammal holländsk by, en ostfabrik och världens enda färgkvarn De Kat. Genom rekreationsområdet "Twiske" cyklar du därefter tillbaka till Amsterdam. På eftermiddagen finns möjlighet till en kanalkryssning (tillval). Övernattning i Amsterdam.

Dag 8: Hemresa 

Efter frukosten slutar din cykel- och båtresa genom Syd-Holland. Avstigning 9.30 med efterföljande hemresa i egen regi.