2019

Cykel & båt Rhen och Neckar

Kultur, vin och flodromantik från Koblenz - Bad Wimpfen

Inklusive Helpension + lunchpaket, reseledare ombord.

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎

8
dagar

35
∅ km per dag

Din resa på Neckar och Rhen börjar i Bad Wimpfen och går ända till Koblenz. Det är nära nog omöjligt att bestämma sig för vilken av floderna som är vackrast: Är det kanske Neckar vid Heidelberg med sitt vackra slott, eller Odenwald som Neckar flyter igenom? Eller ska vi föredra Rhen, Nibelungen, Mainz med sina många museer och Rüdesheim med den världskända Drosselgasse? Upptäck Neckar och Rhen under en 8-dagars resa med cykel och båt. Välskötta cykelvägar och många intressanta utflykter garanterar en minnesvärd semester. På dagtid upplever du den naturliga skönheten i två av Europas mest attraktiva floddalar från cykelsadeln, och på eftermiddagen står MS Patria till ditt förfogande som ett "flytande hotell".

Startorten växlar mellan Bad Wimpfen och Koblenz. 

 

RESAN

Gondol i Koblenz

Dag 1: Egen resa till Koblenz 

Stadens centrum ligger vid sammanflödet av Mosel och Rhein och lockar till en avslutande stadspromenad. M/S Patria väntar i hamnen, och besättningen välkomnar dig från 16.00 med en välkomstcocktail. 

Koblenz

Dag 2: Koblenz - Rüdesheim ca. 45 km

Tidigt på morgonen anlända du i Boppard (UNESCO världsarv), därefter cyklar du på vänster sida av Rhen förbi borgar och slott genom Loreley-dalen till den vackra staden Rüdesheim. Övernattning i Rüdesheim eller Bingen.

Rüdesheim

Dag 3: Rüdesheim - Mainz ca. 35 km 

Idag cyklar du längs Rhenes vackra stränder från Rüdesheim genom Rheingau till Mainz. Mainz har många sevärdheter, till exempel många kyrkorna, museerna, fontänerna och monumenten. Bland de viktigaste är katedralen, valpalatset, statsteatret, citadellet, karnevalfontänen och Gutenberg-monumentet.

Rhenpromenaden

Dag 4: Mainz - Nierstein ca. 25 km

Du lämnar Mainz och cyklar söderut via Laubenheim till Nierstein, den största vinodlingen på Rhen, och populär destination för turer med täckt vagn och traktor genom vingårdarna. Lunch ombord.

 

Traktorfärd genom Niersteins vinberg

Dag 5: Nierstein - Heidelberg ca. 30 km

Båten tar dig på morgonen uppför Worms till utgångspunkten för dagens cykeltur: Mannheim. Du cyklar till Ladenburg och Heidelberg. På sen eftermiddag promenerar du själv genom Heidelberg.

Heidelberg

Dag 6: Heidelberg - Eberbach ca. 40 km

Idag cyklar du via Ziegelhausen och genom Odenwald till Neckarsteinach. Fortsätt på Hirschhorn till gamla Stauferstadt Eberbach. En promenad genom de slingrande gatorna och de små torgen kan du njuta av det glada livet i den gamla Staufer-staden.

Burg Hornberg

Dag 7: Eberbach - Bad Wimpfen ca. 45 km

Efter frukost cyklar du till borg Hornberg. Detta slott är en av de vackraste slott i Neckar-dalen, efter 1259 sittplats för bössarna i Speyer och på 1500-talet som ägs av Götz von Berlichingen. Bad Wimpfen, destination för idag är en stad och kurort som ligger vid floden Neckar i delstaten Baden-Württemberg i Tyskland. Staden har präglats av kelter, Hohenstaufare och romare, vilket fortfarande syns tydligt i dagens stadsbild. Gamla stan utlovar en unik shoppingupplevelse med en speciell känsla, så njut av din tid i Bad Wimpfen.

Bad Wimpfen

Dag 8: Hemresa

Efter frukosten slutar din cykel- och båtresa längs Rhen och Neckar. Tillbakaresa till Bad Wimpfen eller hem.