Ny resa
Cykel- och båtresa Mainz-Köln

Cykel och båt Rhen från Mainz till Köln

Romantik och njutningslystnad längs Rhen

Nivå:

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎

8
dagar

35
∅ km per dag

Den UNESCO-listade kulturplatsen Welterbe Kulturlandschaft Oberes Mittelrheintal är ett paradis för romantiker. Följ floden Rhen genom ett praktfullt kuperat landskap, i vilket aristokratiska byggherrar byggt många slott och fort i det förflutna och där utarbetade korsvirkeshus dominerar den historiska gamla stadens gränder. Samtidigt får du uppleva ett vilt romantiskt landskap som är många legenders hemvist, som t.ex. klippan Lorelei. Din resa från Mainz till katedralstaden Köln är inte minst en resa med många kulturella höjdpunkter. Längs med Rhen växer druvor, odlade för utmärkta viner, och matlagningskonsten mäter sig väl med den lokala vinodlingens.

RESAN

Cykel- och båtresa Mainz-Köln - Mainz

Dag 1: Ankomst till Mainz

Individuell ankomst i Mainz och ombordstigning mellan 15.00 och 17.00. Njut av kvällen ombord eller med en kölnisk öl, på någon av pubarna med utsikt över floden Rhen.

Cykel- och båtresa Köln-Mainz - Mainz

Dag 2: Mainz - Rüdesheim ca. 35 km

I dag får du se varför floden Rhen och dess omgivning är ett UNESCO-listat kulturarv. Vackra öar, branta skifferberg och vingårdar formar regionen omkring Rüdesheim. På cykel passerar du Eltville, med dess fort „Kurfürstliche Burg“, och Oestrich-Winkel, vars kran för att lasta viner är ett känt landmärke, innan du till slut anländer i Rüdesheim. Här finns den världsberömda vingränden „Drosselgasse” som är väl värt ett besök.

Cykel- och båtresa Köln-Mainz

Dag 3: Rüdesheim - St. Goar ca. 35 km

I dag cyklar du längs med Welterbe Kulturlandschaft Oberes Mittelrheintal, och passerar romantiska slott och ruiner. Dessa byggnader innefattar forten Reichenstein och Rheinstein. Den kända klippan Lorelei finns också på vägen till St. Goar, dagens slutdestination. Från klippans topp får du en vacker utsikt över St. Goar och St. Goarshausen.

Cykel- och båtresa Köln-Mainz - Vinpaus

Dag 4: St. Goar - Koblenz ca. 40 km

Boppard och slottet Marksburg är två möjliga destinationer i dag, på din väg till Koblenz med dess berömda udde “Deutsche Eck” (tyska hörnet) - där floderna Mosel och Rhen löper samman. Från fortet Ehrenbreitstein, som du enkelt kan nå med linbana, kan du njuta av en fantastisk utsikt över Rhens praktfulla landskap. 

Cykel- och båtresa Köln-Mainz - Koblenz

Dag 5: Koblenz - Andernach ca. 25 km

Vägen tar dig förbi Neuwied, med dess slott Engers, till Andernach - dagens destination. Denna stad är, precis som Koblenz, en av Tysklands äldsta städer. Här kan du se den berömda kallvattengejsern, vars stråle når 50 till 60 meter och sägs vara den högsta i världen. I Andernach kan du njuta av sevärdheter som det Runda Tornet eller besöka vinbyn Leutesdorf, som du kan nå via färja från Andernach.

Cykel- och båtresa Köln-Mainz - Bonn

Dag 6: Andernach - Bonn ca. 45 km

På vägen till Bonn är det värt att besöka slottet Drachenburg, på det branta Drachenfels i Königswinter  eller Livets Hav med många marina arter. Slutligen når du Bonn. Tysklands tidigare huvudstad är både mysig och kosmopolitisk. Flertaliga globala organisationer har ännu sina högkvarter här, vilket ger denna Beethovens hemstad en internationell elegans.

Cykel- och båtresa Köln-Mainz - Bonn

Dag 7: Bonn - Köln ca. 40 km

Innan du når Köln på cykel har du möjlighet att vila på den trevliga fritidsön Groov, belägen mitt i ett stort landskap i Rheinaues våtmarker, i Kölns förort Porz-Zündorf. När du väl har nått Kölns centrum kan du ta en promenad genom den Gamla Staden. Det är även värt att besöka någon av stadens museum, samt dess moderna stadsdelar, som du hittar vid hamnen i Rheinaues våtmarker med dess kranhus. Bryggerierna med dess berömda öl “Kölsch” demonsterar en mer avkopplad sida av denna stora stad.

Cykel- och båtresa Mainz-Köln - Köln

Dag 8: Hemresa 

Varje resa har sitt slut. Återigen kan du njuta av de första solstrålarna och flodens stilla tystnad från däck. Efter frukosten avstigning till kl. 9:00 och hemresa.