2019
Norddalmatien_MS-Dalmatino

Cykel- & båtsemester Norddalmatien

Upptäck artrika nationalparker och kroatiska öar

Upptäck artrika nationalparker och kroatiska öar inklusive hel-/halvpension och reseledare ombord.

 • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
 • Höjdprofil: ◉◉◉◎◎

8
dagar

30
∅ km per dag

Violett salvia, djupgröna tallskogar och Adriatiska blåen: Dessa färger dominerar i den drömlika kustregionen i norra Dalmatien. På denna cyklingresa i nationalparkerna i Dalmatien, upptäcka du små, dolda vikar och idylliska fiskebyar. Hoppa från däck till kristallklart vatten och låt sedan solskenet värma dig. En höjdpunkt på din cykeltur är besöket av de pittoreska Krka-vattenfallen i nationalparken med samma namn. Floden söker sig in i djupet över 17 kaskader. I Kornati National Park hittar du 125 små och större öar, mestadels obebodda utanför Dalmatiens kust. Du cyklar genom doftande skogar och njuter av fantastisk utsikt över det breda havet, där små öar och färgglada båtar frolic i horisonten. Cykelturen i nationalparkerna i Dalmatien är en semester i en av de vackraste regionerna i Medelhavet.

Karta_Norddalmatien
 • Start / mål
  Zadar
 • Reslängd
  8 dagar, 7 Nätter
 • Sträcka
  ca. 190 cykelkilometer
 • Dagsetapper
  mellan 20 och 35 cykelkilometer
  Dagsetapper: ◉◎◎◎◎, Höjdprofil: ◉◉◉◎◎
 • Kommentarer om rutten
  Cykling mest på asfalterade och utanför semesterperioden lugna vägar med flera, ibland branta, sluttningar. Gästerna bör ha en viss grundkondition, men man kan även välja vilodagar ombord på fartyget.
 • Cykelhjälm
  I Kroatien råder hjälmtvång. Av säkerhetsskäl rekommenderar vi generellt användande av cykelhjälm. Hyrhjälm ingår i priset, uppge din storlek vid bokningen. För bästa passform rekommenderar vi att du tar med din egen hjälm.

Röster från tidigare deltagare

Kanonresa! Fin båt, god mat och härlig besättning Ombord! Vackra öar och små städer att njuta av! Cykelturerna slingrade upp och ned genom omväxlande natur och med oförglömliga vyer ut över smaragdgrönt vatten. Det funkade fint att cykla ihop med 24 andra, men vill man cykla på egen hand ska man välja ett annat alternativ. 

Ellinor och Anders, Uddevalla ~ 2017

MS-Dalmatino

M/S Dalmatino

Det 26 meter långa och 6,25 meter breda motorfartyget Dalmatino byggdes 1957 och renoverades 1990. 26 gäster kan koppla av i en luftkonditionerad salong och på ett rymligt soldäck. Av de 13 dubbelhytter ligger 8 på huvuddäck, resten ligger på övre däck. Alla hytter har fönsterventil, våningssäng, dusch/wc och klimatanläggning. Hytterna är ca 4-5 kvadratmeter stora och har våningssängar.

Minimum antal deltagare
20 gäster (måste ha nåtts inom 22 dagar för avgång). 

Språk ombord
Tyska, engelska

Norddalmatien_MS-Dalmatino_Dubbelhytt

Väder, vattenstånd, tekniska omständigheter
För båtresor gäller att dessa kan komma att ändras beroende på väder, vattenstånd eller tekniska omständigheter.

Ankomst

Med flyg: Flygplatsen Zadar (ZAD). Från flygplatsen till hamnen i Zadar och tillbaka kan transport ordnas, uppge flygnumret och ankomsttiden

Zadar flygplats - Zadar hamn, tur och retur ca. SEK 400 per person, ankomst senast till kl 12:00. 
Split flygplats - Zadar hamn, tur och retur ca. SEK 700 per person, ankomst senast till kl 10:30. 

Med bil: Bilparkering i Zadar, ca. SEK 400 per bil och vecka. Reservation i förväg, betalning på plats (i kroatisk Kuna).