Ny resa
M/S Magnifique II

Cykel & båt Hollands bästa

Hollands gröna hjärta

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎

8
dagar

50
∅ km per dag

Denna nya resa, som använder topp-båtarna Magnifique I, II och III, kombinerar många höjdpunkter och ger dig ett fantastiskt intryck av Holland och alla dess traditionella kännetecken. Denna cykel och båtresa börjar i Amsterdam där du får njuta av en härlig middagskryssning till Zaandam. Nästa dag har du möjlighet att besöka Zaanse Schans utomhusmuseum, vilket du inte bör missa. Njut av cykelturen till Volendam genom Waterlands unika våtmarker - ett stort, öppet område med små sjöar och kanaler. Denna stad är känd för sina hamnar, färsk fisk - som ål och sill - bilder i typiskt holländska folkdräkter och "Palingsound"; en sorts holländsk folk- eller countrymusik. Du besöker även den pittoreska, före detta ön Marken. Därifrån cyklar du till IJburg, den nyaste delen av Amsterdam. Denna stadsdel byggdes för bara ett årtionde sen på ett polderlandskap, som en gång var beläget på havets botten. Fortsätt med båten, på floden Rhen, till den lilla staden Vianen. Besök Schoonhoven, välkänt för sitt silver, och den UNESCO-listade världsarvsplatsen vid Kinderdijk, med dess 19 väderkvarnar. Härliga utsikter garanteras! Njut av den gamla staden Dordrecht, som fick stadsrättigheter redan år 1220. Härifrån forsätter resan norrut till Gouda, som är världskänd för sina ostar och ljus. Utforska Hollands gröna hjärta, ett stort lantligt och grönt område, mitt i den hästskoliknande formationen av städer i landets västra del. Du tillbringar natten i en liten by i det Gröna hjärtat. Avsluta resan genom att antingen cykla eller segla in i Amsterdam, din slutdestination. 

Amsterdam

Dag 1: Ankomst i Amsterdam + båtresa till Zaandam ca. 5 km

Ombordstigning och check-in i Amsterdams centrum kl. 14.00. Precis före middagen lämnar båten Amsterdam och tar dig på en kort middagskryssning till Zaandam. I Zaandam lägger båten till i stadens centrum eller nära utomhusmuséet Zaanse Schans. Cyklar delas ut och du kan ta en kort provtur för att vänja dig vid din cykel och utforska området. 

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Volendam

Dag 2: Zaandam - Volendam ca. 35 - 45 km

Efter frukost är det dags att påbörja din första cykeltur. Du cyklar till utomhusmuséet Zaanse Schans för en snabb visit. Fortsätt cykla genom små byar i Waterlands vackra våtmarker till Voldendam (2 cykelvägsalternativ - kortare eller längre). Båten åker via Amsterdam till Volendam. Eftermiddagen, kvällen och natten spenderas ombord på båten i Volendam, som är en liten, pittoresk fiskehamn på Ijsselmeers kust.  

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Gästerna

Dag 3: Volendam - Marken - Weesp + färja ca. 35 - 45 km, Weesp - Vianen (båtresa)

Efter frukost tar du färjan, som på en halvtimme tar dig från Volendam till den före detta ön Marken. Besök denna trevliga, autentiska by och fortsätt cykla längs med kusten mot IJburg, en ny och modern del av Amsterdam som nyligen byggdes på land återtaget från havet. Därifrån cyklar du till den historiska staden Muiden, med dess slott från 1300-talet på stranden. Cykelturen avslutas i den närliggande byn Weesp, där båten ligger förtöjd. Omkring 16.00 avgår båten för Vianen och du kan njuta av en trerätters middag på vägen. Kväll och natt ombord båten i Vianen, en liten befäst stad vid Rhenfloden. 

Cykling_Amsterdam-Brygge

Dag 4: Vianen - Schoonhoven - Dordrecht + färja ca. 20 - 50 km

Efter frukost är det dags att kliva upp på sadeln igen. Eller inte. Om du väljer den längre turen, börjar du cykla direkt från Vianen längs med floden Lek (lägre Rhen) till Schoonhoven. Under tiden går båten till Schoonhoven, även kallad "Silverstaden", varifrån den kortare cykelturen börjar. Nästa del av cykelturen (eller första, beroende på ditt val) i dag går från Schoonhoven genom Alblasserwaards polderlandskap till Alblassderdam, där du tar vattenbuss-färjan till Dordrecht. Dordrecht, eller Dordt som lokalbefolkningen säger, är en av Hollands äldsta städer, vid förbindelsen av 3 stora floder. På kvällen, efter middagen, kan du delta i en kort stadsvandring. Natten tillbringas i Dordrecht, ombord på båten. 

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Kinderdijk

Dag 5: Dordrecht - Gouda ca. 30 km

Efter du ätit frukost återvänder du till Alblasserdam med vattenbuss. Här påbörjas en kortare cykeltur till de berömda 19 väderkvarnarna i Kinderdijk (ett UNESCO-listat världsarv). Den är känd som en av Nederländernas mest fotogeniska platser. Du kan ta en titt omkring en av väderkvarnarna och turistbyrån. Fortsätt cykla till Gouda, Hollands ost- och vinhuvudstad. Upplev denna vackra, historiska stad - det gamla torget och ostvåghuset under eftermiddagen och kvällen. Kvällens middag är inte inkluderad, så passa på att besöka någon av Goudas många, underbara restauranger. Det finns flera restaurangrekommendationer tillgängliga ombord. Du tillbringar natten ombord på båten i Gouda. Valfri cykeltur: en extra rundtur på eftermiddagen från/till Gouda (ca. 20 - 25 km)

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Gouda

Dag 6: Gouda - Oude Wetering ca. 40 - 55 km

Dagens cykeltur börjar i Gouda och demonstrerar Hollands så kallade Gröna hjärtas typiska landskap, med gröna landskap, vida vyer, små kanaler och sjöar - alla belägna under havsnivån! Den valfria längre turen går via Leiden, den världsberömde konstnären Rembrandts födelseort och Nederländernas äldsta universitets säte. Båda cykelturer slutar i Oude Wetering. Middag, kväll och natt spenderar du ombord på båten, i denna lilla by. 

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Amsterdam

Dag 7: Oude Wetering - Amsterdam ca. 40 - 55 km

Efter frukosten påbörjar du resans sista cykeltur från Oude Wetering, längs floden Amstel, via Ouderkerk aan de Amstel, in i Amsterdam. På vägen kan du besöka en ost- och träskofabrik, där du kan smaka (och köpa) ostar. Floden Amstel är Amsterdams eponym. För den valfritt kortare cykelturen kan du stanna ombord och korsa floden Westeinder. Påbörja cykelturen i Amsterdams utkanter, cykla genom Amsterdams Bos (skogsområde) och Vondelpark. Middag, kväll och natt ombord i Amsterdam. På kvällen kan du ta del av en båttur genom gamla Amsterdams kanaler (UNESCO-listat världsarv). Ett fantastiskt avslut på din resa! 

Cykel & båt Hollands bästa med M/S Magnifique - Träskor

Dag 8. Hemresa 

Efter frukosten slutar din cykel- och båtresa. Avstigning 9.00 med efterföljande hemresa i egen regi.