2019

Bodensjön weekendresa på cykel

En kort cykelresa runt Bodensjön

Konstanz, Friedrichshafen och Bregenz

  • Dagsetapper: ◉◉◉◉◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎

4
dagar

70
∅ km per dag

Denna cykelresa vid Bodensjön har vi tagit fram för dig som vill uppleva Bodensjöns Highlights på kort tid. Från Konstanz upptäcker du den övre sjön med Meersburg, Lindau och Bregenz. Denna kortresa runt Bodensjön är idealisk under våren eller hösten när temperaturen inte är för hög, men även på sommaren är denna tur ett bra tips för alla som vill uppleva en sportig weekend! 

RESAN

Dag 1: Egen resa till Konstanz

Du börjar din cykelresa i Konstanz, den största staden vid Bodensjön, som har kvar sin medeltida flair. Ta tillfället i akt och besök ön Mainau. Slottets park är känd som ett blomsterparadis. Promenera i de gamla delarna, titta på Sea Life Centers akvarier eller Arkeologiska museet. Bara en kort promenad härifrån ligger den schweiziska staden Kreuzlingen med sin livliga hamn och populära park. Övernattning i Konstanz.

Dag 2: Konstanz - Friedrichshafen - Bregenz ca. 65 km + båtresa

Från Konstanz-Staad åka du med bilfärjan till Meersburg med gamla Merovingian slott. Du cyklar genom vingårdar till Zeppelin-stad Friedrichshafen, museet och hamnen är värda ett besök. Du fortsätter genom fruktträdgårdar till Lindau och Bregenz. Övernattning i Bregenz. 

Dag 3: Bregenz - Konstanz ca. 70 km

Idag cyklar du mestadels direkt på sjön längs Bodensjön genom Arbon och Romanshorn tillbaka till Konstanz. Övernattning i Konstanz.

Dag 4: Hemresa 

Efter frukosten slutar din cykelresa längs Bodensjön. Vi bokar gärna extradagar åt dig.