2019
Bodensjön_Familjecykelresa

Bodensjön familjecykelresa

Cykelsemester med många överraskningar

Barnvänliga cykelturer längs strandkanten och genom vackra landskap vid Bodensjön.

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎

 

7
dagar

30
∅ km per dag

Vi har tagit fram den här resan för att passa familjer med barn. Etapperna är lättcyklade och vi har all utrustning på plats till barnen. Den här cykelresan vid Bodensjön äger rum vid den östra delen av sjön, som kallas Obersee, som vid Bregenz närmar sig  Alperna. Alla kända Bodensjön-städer ligger längs vägen: Konstanz, Meersburg, Friedrichshafen, Lindau, Bregenz och Arbon. Rutten går alltid nära stranden och med utsikt över bergen. Platta vägar på i stort sett helt asfalterade cykelvägar, dels direkt längs stranden, dels längs kajerna.

 

Flicka i Konstanz

Dag 1: Egen resa till Konstanz

Ni börjar er cykelresa i Konstanz, den största staden vid Bodensjön, som har kvar sin medeltida flair. Ta tillfället i akt och besök ön Mainau. Slottets park är känd som ett blomsterparadis. Promenera i de gamla delarna, titta på Sea Life Centers akvarier eller Arkeologiska museet. Bara en kort promenad härifrån ligger den schweiziska staden Kreuzlingen med sin livliga hamn och populära park. Övernattning i Konstanz.

Pålbyggnader vid Bodensjön

Dag 2: Konstanz - Unteruhldingen / Meersburg ca. 25/30 km + båtresa

I dag kommer ni att cykla från Konstanz. Efter bara några få kilometer kommer ni att åka båt på sjön Überlinger See till Überlingen. Där kommer ni att passera den romantiska barockkyrkan Birnau och kommer snabbt att nå Uhldingen. I och runt sjön finns pålbyggnader, i vilka man kan lära sig mycket om det spännande livet för människorna vid sjön för 6000 år sedan. Det finns mycket att prova för hela familjen.
Övernattning i Meersburg.

Utsikt över Alperna Bodensjön

Dag 3: Meersburg - Friedrichshafen ca. 15/10 km + båtresa

Er cykeltur vid Bodensjön tar er längs stranden förbi vingårdar till Immenstaad. Därifrån åker ni båt till Friedrichshafen för att överbrygga en bit av cykelvägen som är mindre lämplig för barn. I Zeppelin-museet kan ni titta på en detaljerad kopia av den berömda Hindenburg-zeppelinaren, och i Dornier-museet på flygbåtar från 1920- och 1930-talet. Ni får även njuta av den fantastiska utsikten över Bodensjön och de omgivande Alptopparna i från piren. Övernattning i Friedrichshafen.

Cykelfamilj vid Bodenjsön

Dag 4: Friedrichshafen - Lindau ca. 30 km

Dagens etapp tar er först genom Langenargen. Här finns det moriska slottet Montfort. Ni kommer att cykla igenom gröna fruktträdgårdar och charmiga små städer som Wasserburg och Nonnenhorn. Så småningom kommer ni att anlända i den bayerska staden Lindau, vars hamn vaktas av ett sex meter högt lejon. Den labyrintiska gamla staden är belägen på en ö i Bodensjön, och så har en mycket speciell karaktär.
Övernattning i Lindau.

Far och söner fiskar i Rorschach Bodensjön

Dag 5: Lindau - Rorschach / Arbon ca. 40 km

På er fortsatta resa kommer ni till Bregenz, där en stor musikfestival vid Bodensjöns strand äger rum varje sommar. Ni cyklar längs strandkanten och korsar Rhen, som här flyter in i Bodensjön och har skapat ett unikt naturområde. Efter att ha korsat gränsen till Schweiz kommer ni att se den Österrikiske bildkonstnären Friedensreich Hundertwassers märkliga och imponerande saluhall i Altenrhein. Etappmålet är den gamla hamnstaden Rorschach. Övernattning i Rorschach.

Hamnen i Arbon Bodensjön

Dag 6: Rorschach - Konstanz ca. 40 km

Via Arbon, en före detta romersk bosättning, och hamnstaden Romanshorn cyklar ni tillbaka till Konstanz. Cykelvägen går oftast direkt längs sjöstranden. Längs vägen finns många möjligheter att bada i sjön eller att belöna sig med en is. I Konstanz bör ni passa på att titta på den äldsta delen, Niederburg. Övernattning i Konstanz. 

Bodensjön_Familjeresa

Dag 7: Hemresa eller extranätter

Efter frukosten slutar er familjeresa vid Bodensjön och ni påbörjar din hemresa. Vi bokar gärna extradagar åt er vid Bodensjön.